www.tvioannina.gr
ÁÈÇÍÁ ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÌÏÍÁÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÅÉÙÍ ÓÔÏÍ ÅÕÁÃÃÅËÉÓÌÏ ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÐÏÕÑÃÏÓ ÕÃÅÉÁÓ ÌÁÊÇ ÂÏÑÉÄÇ.(eurokinissi ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντιδράσεις από τα κόμματα για τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία – «Βάζουν ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ»

Κοινοποίηση

Την άμεση λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία από τον Μάρτιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, σε μία προσπάθεια να αποσυμφορηθεί η λίστα αναμονής, που ξεπερνάει τους 100.000 ασθενείς αλλά και να γίνει ελκυστικότερη η εργασιακή σχέση των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η επιβάρυνση του ασθενούς θα κυμαίνεται από 300 έως 2.000€, ανάλογα με τη σοβαρότητα του χειρουργείου.

Η απόφαση οδήγησε στην αντίδραση των υπόλοιπων κομμάτων, τα οποία κάνουν λόγο για «ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

ΠΑΣΟΚ: «Βάζουν ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας»
Σε ανακοίνωσή του ο Ιωάννης Τσίμαρης, Βουλευτή Ιωαννίνων & υπευθύνου Κ.Τ.Ε. Υγείας και του Τομέα Υγείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τα απογευματινά χειρουργεία αναφέρει:

Η ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας για τη θέσπιση λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων βάζει ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ενώ κυβέρνηση και υπουργός αναγνωρίζουν ότι στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας είμαστε πρωταθλητές στην Ε.Ε., ορίζουν ότι οι πολίτες θα καταβάλουν από την τσέπη τους 300 εως 2.000 ευρώ για απογευματινό χειρουργείο.

Συγχρόνως, αναγνωρίζουν ότι το 40% των χειρουργικών αιθουσών δεν λειτουργούν σήμερα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αποτελεί μέγιστη παραπληροφόρηση η σύνδεση της μεταρρύθμισης του 2001 με τα απογευματινά χειρουργεία και το κόστος, που καλούνται να καταβάλουν οι ασθενείς.

Με ποιους γιατρούς θα εφαρμοστεί το μέτρο των απογευματινών χειρουργείων, όταν σήμερα δεν επαρκούν οι ίδιοι γιατροί να διεκπεραιώσουν τα υφιστάμενα χειρουργεία;

Προ ημερών, ο Υπουργός Υγείας είχε δηλώσει για τη θέσπιση των απογευματινών χειρουργείων, ότι δύσκολα θα μπορέσει να εφαρμοστεί από πολλά νοσοκομεία λόγω έλλειψης προσωπικού και ότι το επόμενο βήμα θα είναι να παραχωρήσει το δικαίωμα να χρησιμοποιούν ιδιώτες γιατροί τις δομές του δημόσιου νοσοκομείου.

Πλανάται πλάνην οικτράν, αν θεωρεί ότι με τέτοιες αλχημείες το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής θα συναινέσει στην αλλοίωση του ΕΣΥ ως δημόσιου αγαθού. Το κοινωνικό κράτος είναι η ταυτότητά μας και δεν την παζαρεύουμε.

Θα είμαστε απέναντι υπερασπίζοντας τις ανάγκες των πολλών.

ΚΚΕ: «Ο “τιμοκατάλογος” του υπουργείου Υγείας νομιμοποιεί το “φακελάκι”»
«Ο “τιμοκατάλογος” για τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, που ανακοίνωσε σήμερα περιχαρής ο υπουργός Υγείας ‘Αδ. Γεωργιάδης, αποτυπώνει με τον πιο κυνικό τρόπο τι σημαίνει για τους ασθενείς και όλον τον λαό η εμπορευματοποίηση της υγείας, την οποία έχουν προωθήσει βήμα-βήμα όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά και απογειώνει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ» επισημαίνει σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

«Φτάνουν στο σημείο να βάζουν ταρίφα στην κάθε επέμβαση, νομιμοποιώντας το “φακελάκι” και ωθώντας τον ασθενή να πληρώνει υπέρογκα ποσά, ώστε να μην περιμένει ολόκληρους μήνες» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει:

«Αυτό το αίσχος δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από κανέναν! Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλον τον λαό και για πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ. Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 22 Φλεβάρη».

Κυρ. Βελόπουλος: Ντροπή στον υπουργό και στη ΝΔ που ανήρτησαν τιμοκατάλογο χειρουργικών επεμβάσεων
«Η υγεία είναι ένα ανεκτίμητο αγαθό. Ντροπή στον υπουργό, ντροπή στη Νέα Δημοκρατία που ανήρτησαν τιμοκατάλογο χειρουργικών επεμβάσεων, από 300 ευρώ μέχρι 2.000 ευρώ», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος μετά τις σημερινές ανακοινώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Και είναι μεγαλύτερη ντροπή, γιατί ο Έλληνας έχει πληρώσει. Έχει δώσει χρήματα για να έχει τα χειρουργεία δωρεάν», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, τονίζοντας ότι «στο βωμό του ιδιωτικού κέρδους των κολλητών και φίλων τους, καθυστέρησαν 100.000 και πλέον χειρουργεία, με συνέπεια σήμερα να τρίβουν τα χέρια τους αυτοί οι τύποι που οικονομάνε από την υγεία του ελληνικού λαού». «Η υγεία είναι ανεκτίμητη και πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους τους Έλληνες», κατέληξε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Σπαρτιάτες»: «Η κυβέρνηση βάζει “ταφόπλακα” στο ρημαγμένο ΕΣΥ»
Επίθεση στην κυβέρνηση για τα απογευματινά χειρουργεία εξαπολύουν οι «Σπαρτιάτες» υποστηρίζοντας ότι «βάζει “ταφόπλακα” στο ρημαγμένο ΕΣΥ».

Ειδικότερα, το κόμμα αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του: «Η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ουσιαστικά αποτελεί τη ‘νομιμοποίηση’ για τα ‘φακελάκια’ στο χώρο της δημόσιας υγείας. Οι Έλληνες πολίτες που θα επιλέξουν τα απογευματινά χειρουργεία, για να αποφύγουν την πολύμηνη αναμονή στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας μια δημόσια υπηρεσία η οποία υπό κανονικές συνθήκες, σε όλα τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας, παρέχεται δωρεάν.

Το ‘καπέλο’ που θα κληθούν να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι ασθενείς θα κυμαίνεται από 300 έως 2.000 ευρώ. Η κυβέρνηση βάζει ‘ταφόπλακα’ στο ρημαγμένο ΕΣΥ».

Επίσης, οι «Σπαρτιάτες» ισχυρίζονται ότι «ο κ. Γεωργιάδης ουσιαστικά διέψευσε τον εαυτό του, αφού την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 έκανε λόγο σε τηλεοπτική του συνέντευξη για διεξαγωγή δωρεάν 50.000 απογευματινών χειρουργείων με χρηματοδότηση απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης».

Το κόμμα τονίζει ότι βρίσκεται στο πλευρό ασφαλισμένων και υγειονομικών «αφού είναι πασιφανές ότι δεν ήταν η COVID-19 που προκάλεσε τις τεράστιες αναμονές, αλλά η πολιτική διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που σκόπιμα και στοχευμένα οδήγησε στη διάλυση του ΕΣΥ, προκειμένου να παρουσιάζει τώρα ο υπουργός την καθιέρωση χειρουργείων επί πληρωμή, ως έσχατη λύση. Οι αποτυχημένοι χειρισμοί της κυβέρνησης έχουν προκαλέσει ‘έμφραγμα’ στο ΕΣΥ, το οποίο λόγω της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία, σήμερα είναι υποστελεχωμένο και ρημαγμένο», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Πήγη:www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Παράδοση του άξονα «Άκτιο- Αμβρακία» στο τέλος Ιανουαρίου

diktio diktio

Συνελήφθη 59χρονος στα Ιωάννινα για εξαπάτηση ηλικιωμένων

diktio diktio

Σε ποιες περιοχές της Θεσσαλίας είναι επικίνδυνο το νερό: Οδηγίες από το υπουργείο Υγείας

diktio diktio

Ιωάννινα: Εκπαιδευτικός διδάσκει ιστορία στους μαθητές του μέσω video game

diktio diktio

Καταγγελία στα Ιωάννινα για επικίνδυνη χημική ουσία: Επέμβαση της ΕΜΑΚ για περισυλλογή της

diktio diktio

Η μία τους έδειχνε ρούχα και παπούτσια και η άλλη τους έκλεβε

diktio diktio