www.tvioannina.gr
C2219f0c0a9e43e89156d6a91adcc429 3
ΕΛΛΑΔΑΙΩΑΝΝΙΝΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μειοδότης η ΑΒΑΞ στον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά

Κοινοποίηση

Της Ελένης Μπότα

Η ΑΒΑΞ σύμφωνα με πληροφορίες αναδείχθηκε μειοδότης στον οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά. 

Για το έργο προσφορές έδωσαν και οι: ΤΕΡΝΑ, ΜΕΤΚΑ-ΑΚΤΩΡ και ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ-ΕΚΤΕΡ-ΤΕΝΑ-ΕΡΕΤΒΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ-ΟΔΟΣ.

Το έργο Ιωάνιννα – Κακαβιά συνολικού προϋπολογισμού 310 εκατ. ευρώ (με προαίρεση), είναι μήκους 70 χλμ και αποτελεί οδικό τμήμα του Δυτικού Άξονα. Είναι η συνέχεια της Ιόνιας Οδού από τα Ιωάννινα προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην περιοχή της Κακαβιάς, διασχίζοντας τον νομό Ιωαννίνων. Ο άξονας αυτός θεωρείται ως ο δυτικότερος κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού και εντάσσεται στο κεντρικό (core) Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών της χώρας.

Είναι έργο ιδιαίτερης σημασίας για την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς πρόκειται να αναβαθμίσει τις προοπτικές μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών των Νοτιοδυτικών Βαλκανίων, στους τομείς των μεταφορών, του εμπορίου, του τουρισμού και των logistics.

Ο νέος οδικός άξονας θα βελτιώσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη των Ιωαννίνων, εκτρέποντας υπερτοπικούς φόρτους από την Περιφερειακή Οδό των Ιωαννίνων, ενώ η σύνδεση με τη Βιομηχανική Περιοχή θα επιτρέψει τη διοχέτευση της βαριάς κυκλοφορίας στο δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων.

Παράλληλα, το έργο θα εξασφαλίσει στην περιοχή της Κόνιτσας πρόσβαση στην Ιόνια Οδό και κατ’ επέκταση στις περιοχές της Φλώρινας και της Καστοριάς.

Στα σημαντικά οφέλη του οδικού άξονα “Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά” περιλαμβάνονται επίσης η εξυπηρέτηση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων, καθώς και του κύριου όγκου της κυκλοφορίας μεταξύ Αλβανίας – Ελλάδας, αφού η συνέχεια της οδού μετά την Κακαβιά εξυπηρετεί τις παραλιακές περιοχές της Αλβανίας και τα Τίρανα, από τις οποίες προέρχεται μεγάλος αριθμός χρηστών της οδού.

Πηγή: http://Capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κ. Μητσοτάκης: Ζητώ από τους αγρότες να είναι σε ανοιχτό δίαυλο με την Αστυνομία – Οι διαδηλώσεις μέτρο πίεσης προς την Ευρώπη για την ΚΑΠ

diktio diktio

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΓΚΛΙΝΑΒΟΥ

diktio diktio

Συνελήφθη 59χρονος στα Ιωάννινα για εξαπάτηση ηλικιωμένων

diktio diktio

Συνεργασία Δήμου Πωγωνίου και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

diktio diktio

Γιάννενα Νέα Εποχή – Συνεχίζει με συνέπεια στις αρχές και τις αξίες της

diktio diktio

Ιωάννινα: Τα Ελευθέρια της πόλης τιμά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου

diktio diktio