www.tvioannina.gr
C2219f0c0a9e43e89156d6a91adcc429 3
ΕΛΛΑΔΑΙΩΑΝΝΙΝΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μειοδότης η ΑΒΑΞ στον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά

Κοινοποίηση

Της Ελένης Μπότα

Η ΑΒΑΞ σύμφωνα με πληροφορίες αναδείχθηκε μειοδότης στον οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά. 

Για το έργο προσφορές έδωσαν και οι: ΤΕΡΝΑ, ΜΕΤΚΑ-ΑΚΤΩΡ και ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ-ΕΚΤΕΡ-ΤΕΝΑ-ΕΡΕΤΒΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ-ΟΔΟΣ.

Το έργο Ιωάνιννα – Κακαβιά συνολικού προϋπολογισμού 310 εκατ. ευρώ (με προαίρεση), είναι μήκους 70 χλμ και αποτελεί οδικό τμήμα του Δυτικού Άξονα. Είναι η συνέχεια της Ιόνιας Οδού από τα Ιωάννινα προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην περιοχή της Κακαβιάς, διασχίζοντας τον νομό Ιωαννίνων. Ο άξονας αυτός θεωρείται ως ο δυτικότερος κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού και εντάσσεται στο κεντρικό (core) Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών της χώρας.

Είναι έργο ιδιαίτερης σημασίας για την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς πρόκειται να αναβαθμίσει τις προοπτικές μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών των Νοτιοδυτικών Βαλκανίων, στους τομείς των μεταφορών, του εμπορίου, του τουρισμού και των logistics.

Ο νέος οδικός άξονας θα βελτιώσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη των Ιωαννίνων, εκτρέποντας υπερτοπικούς φόρτους από την Περιφερειακή Οδό των Ιωαννίνων, ενώ η σύνδεση με τη Βιομηχανική Περιοχή θα επιτρέψει τη διοχέτευση της βαριάς κυκλοφορίας στο δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων.

Παράλληλα, το έργο θα εξασφαλίσει στην περιοχή της Κόνιτσας πρόσβαση στην Ιόνια Οδό και κατ’ επέκταση στις περιοχές της Φλώρινας και της Καστοριάς.

Στα σημαντικά οφέλη του οδικού άξονα “Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά” περιλαμβάνονται επίσης η εξυπηρέτηση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων, καθώς και του κύριου όγκου της κυκλοφορίας μεταξύ Αλβανίας – Ελλάδας, αφού η συνέχεια της οδού μετά την Κακαβιά εξυπηρετεί τις παραλιακές περιοχές της Αλβανίας και τα Τίρανα, από τις οποίες προέρχεται μεγάλος αριθμός χρηστών της οδού.

Πηγή: http://Capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τρίκαλα: Επεισόδια μεταξύ μαθητών από Ιωάννινα και Λάρισα -Τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο

diktio diktio

Πρώτη μετεκλογική συνάντηση του συνδυασμού «Δύναμη Προοπτικής»

diktio diktio

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Θεσπρωτία – Αισθητός και στα Ιωάννινα

diktio diktio

Μεγάλη επιχείρηση, τα ξημερώματα στην Ε.Ο Αντιρρίου- Ιωαννίνων , της Δίωξης Ναρκωτικών – Πως έπεσε στα “δίχτυα” τους ο έμπορος

diktio diktio

Πόλεμος στο Ισραήλ – Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ την Πέμπτη: Επί τάπητος η κατάσταση στην περιοχή

diktio diktio

Είχε αγοράσει πλαστή άδεια οδήγησης!

diktio diktio