www.tvioannina.gr
Αφίσα Ερασιτεχνικής
ΙΩΑΝΝΙΝΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκινούν Τα Μαθήματα Της Ερασιτεχνικής Σκηνής Του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων!

Κοινοποίηση

Η Ερασιτεχνική Σκηνή, με σύνθημα «ΠΑΙΖΩ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΘΕΑΤΡΟ», απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών που επιθυμούν να γνωριστούν με τη θεατρική τέχνη και μέσα από το παιχνίδι να μετατρέψουν το κοινό βίωμα σε θεατρική πράξη.

Σας περιμένουμε λοιπόν για τα δοκιμαστικά μαθήματα:

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, 20:00-22:00 για το τμήμα Ενηλίκων

Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 11:00-12:00 για το Παιδικό Τμήμα 4-7

Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 12:00-13:30 για το Παιδικό Τμήμα 8-12

Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 17:00-19:00 για το Εφηβικό Τμήμα 13-17

Το κόστος συμμετοχής ανά μήνα είναι: 20 ευρώ (παιδικά τμήματα), 30 ευρώ (ενηλίκων), ΑΜΕΑ (δωρεάν). Για φοιτητές και ανέργους ισχύει έκπτωση 30%, ενώ για τα αδέλφια το κόστος είναι 15 ευρώ. Η τιμή αφορά την παρακολούθηση ενός τμήματος ανά εβδομάδα.

Τα φετινά μαθήματα θα διδάξουν η Άννια Μπούτνιοκ (Παιδικά τμήματα και τμήμα ΑΜΕΑ) και ο Γιάννης Κοντός ( Τμήμα Ενηλίκων και Εφηβικό Τμήμα).

Άννια Μπούτνιοκ

Η Άννα Μαρία Μπουτνιοκ γεννήθηκε στα Ιωάννινα και έχει ελληνοπολωνική καταγωγή. Είναι απόφοιτος από την ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης “Κεντρική Σκηνή” Αθηνών με πτυχίο αναγνωρισμένο από το υπουργείο πολιτισμού. Έχει εργαστεί στο χώρο του θεάτρου ως ηθοποιός και έχει διδάξει το μάθημα του αυτοσχεδιασμού/υποκριτικής σε δραματικές σχολές από το 2009 έως και σήμερα. Ανήκει στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Σωματείου Αθλητική Ένωση Κόνιτσας – Πολιτιστικό Εργαστήρι, και διατελεί Γραμματέας και ιδρυτικό μέλος της Κοιν.Σ.Επ “Καλειδοσκόπιο” κύτταρο πολιτισμού μελέτης και τεχνών. Τέλος διδάσκει υποκριτική για τρίτη χρονιά στα ερασιτεχνικά εργαστήρια του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Στόχος μαθήματος

Η αγάπη μας για το θέατρο και η μαγεία του θα είναι το κίνητρο μας για μια συνάντηση και ένα εσωτερικό ταξίδι ανακάλυψης των εργαλείων μας, λόγος, φωνή, κίνηση με αποτέλεσμα να αποτυπώσουμε τα συναισθήματα μας πάνω στην σκηνή. Σας περιμένουμε και φέτος στην καλλιτεχνική μας συμπόρευση να μοιραστούμε παρέα τη θεατρική πράξη.

Γιάννης Κοντός

Ο Γιάννης Κοντός γεννήθηκε στα Γιάννενα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής σχολής του Ανδρέα Βουτσινά. Έχει συνεργαστεί με την θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς, με το Δη.Πε.Θε. Ιωαννίνων, με το Θεσσαλικό Θέατρο, με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Θέατρο Τέχνης και άλλες θεατρικές ομάδες. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωνητικής, υποκριτικής και κίνησης σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Επίσης είναι εμψυχωτής θεατρικών ομάδων.

Στόχος μαθήματος

Στόχος του μαθήματος είναι η δημιουργία ομάδας/θεατρικού ανσάμπλ, με κοινό σκηνικό λεξιλόγιο, στο οποίο ο καθένας και η καθεμία θα υπάρχει ταυτόχρονα σαν οντότητα αλλά και σαν μέλος του συνόλου. Να δυναμώσει δηλαδή την κιναισθητική και την συναισθηματική αντίληψη. Επίσης στόχος του μαθήματος είναι να δουλέψουμε την σκηνική λειτουργία ούτως ώστε να ισορροπούμε με ευκολία ανάμεσα στην έκθεση και στην ειλικρινή παρουσία στην σκηνή. Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ασκήσεις αυτοσχεδιασμού σε συνδυασμό με την μέθοδο Viewpoints.

Τόπος διεξαγωγής: 4ος όροφος κτιρίου “Καμπέρειο” (οδός Ν. Παπαδοπούλου, αριθ. 11).

Για να εγγραφείτε στα εργαστήρια, μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση που θα βρείτε στο site του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων https://dipetheioannina.gr/…/tmimata-theatrikon…/

Σας περιμένουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Φωνή απόγνωσης… Απλήρωτοι οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί!

diktio diktio

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για «Κοπή αυτοφυούς βλάστησης σε ελεύθερους χώρους στις άκρες των δρόμων κ.λπ. Δ.Ε. ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ»

diktio diktio

Ιωάννινα: Εξαφάνιση 66χρονου άνδρα, σε εξέλιξη επιχείρηση αναζήτησης

diktio diktio

Παράδοση του άξονα «Άκτιο- Αμβρακία» στο τέλος Ιανουαρίου

diktio diktio

ΠΑΣ Γιάννενα : Μια ακόμη ήττα

diktio diktio

Προχωρά ο διαγωνισμός για το οδικό έργο Ιωάννινα-Κακαβιά – Ποια εταιρεία μειοδότησε

diktio diktio