www.tvioannina.gr
ΠΟΔΗΛΑΤΑ 698x500
ΙΩΑΝΝΙΝΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο δήμος Ιωαννιτών ενθαρρύνει την μικροκινητικότητα με την προμήθεια 55 ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων

Κοινοποίηση

Ένα ακόμα βήμα για την ενίσχυση της μικροκινητικότητας στο δήμο Ιωαννιτών έγινε με την έγκριση της μελέτης εφαρμογής του έργου που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση σταθμών κοινοχρήστων ποδηλάτων από τη δημοτική επιτροπή.

Πρόκειται για ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα που θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για το χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση, πενήντα πέντε ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, ειδικής κατασκευής για δημόσια χρήση, εκ των οποίων τα δύο είναι Ειδικής Σχεδίασης ΑΜΕΑ, οκτώ αυτοματοποιημένων σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων, εξήντα δύο ηλεκτρονικών θέσεων ασφάλισης ποδηλάτων και τέλος το απαραίτητο λογισμικό διαχείρισης και χρήσης του συστήματος.

Οι οκτώ σταθμοί αποφασίστηκε να είναι οι εξής:

  • Δημοτικό παρκινγκ (ρολόι)
  • Περιφέρεια Ηπείρου (δίπλα από τη Λέσχη Αξιωματικών)
  • Πλατεία Βελισσαρίου
  • Πλατεία αθλητικών εγκαταστάσεων Κιάφας
  • Τέρμα Βογιάνου, λίμνη Ιωαννίνων
  • Πλατεία Μαβίλη
  • Πάρκο Κατσάρη
  • Πλατεία Χατζή

Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισής τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.

Το σύστημα θα περιλαμβάνει οκτώ σταθμούς μίσθωσης ποδηλάτων, οι τρεις από τους οποίους θα διαθέτουν τερματικό μίσθωσης ποδηλάτων (μηχάνημα αφής με αναγνώστη πιστωτικών και χρεωστικών καρτών) καθώς και εφαρμογή μέσω κινητού έξυπνου τηλεφώνου, δίνοντας τη δυνατότητα στον πολίτη να επιλέξει μία από τα δύο μεθόδους προκειμένου να μισθώσει τα ηλεκτρικά ποδήλατα με χρονοχρέωση. Οι άλλοι πέντε σταθμοί θα εργάζονται αποκλειστικά με εφαρμογή που πρέπει να εγκαταστήσει ο πολίτης μέσω κινητού έξυπνου τηλεφώνου και θα διαθέτουν σύστημα φόρτισης σταθμού μίσθωσης με ενσωματωμένο βιομηχανικό υπολογιστή και 4G router.

«Η υλοποίηση αυτού του έργου εντάσσεται στο ευρύτερο όραμά μας για έναν πιο πράσινο και φιλικό προς το περιβάλλον δήμο. Γνωρίζουμε καλά ότι η προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς συμβάλλει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, στη βελτίωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στη γενικότερη αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος.

Οι σταθμοί κοινοχρήστων ποδηλάτων θα τοποθετηθούν σε καίρια σημεία του δήμου, εξασφαλίζοντας έτσι την εύκολη πρόσβαση σε όλους. Η χρήση των ποδηλάτων θα είναι απλή και προσιτή, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, να απολαύσουν τα οφέλη της ποδηλασίας.

Με αυτό το έργο, ενθαρρύνουμε τη σωματική άσκηση και προάγουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Επιπλέον, υποστηρίζουμε την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, καθώς οι επισκέπτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στον δήμο μας με έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο», δήλωσε ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής και αντιδήμαρχος προγραμματισμού, Θωμάς Γιωτίτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Θωμάς Μπέγκας: Την Κυριακή ελάτε να ψηφίσετε, ελάτε να μας στηρίξετε

diktio diktio

Ζευγάρι διακινούσε με αυτοκίνητο κοκαΐνη σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων

diktio diktio

Eurobank| 21 χρόνια Μπροστά για την Παιδεία – Τελετή βράβευσης στα Ιωάννινα

diktio diktio

Εκτεταμένα προβλήματα από καταπτώσεις και κατολισθήσεις

diktio diktio

Πρέβεζα: Ανάδοχο για την περιπατητική διαδρομή στην περιοχή του Προμαχώνα αναζητά ο ΟΦΥΠΕΚΑ

diktio diktio

Ιωάννινα: Ένταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φοιτητών

diktio diktio