www.tvioannina.gr
Panepistimio Ioanninon
ΙΩΑΝΝΙΝΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παν. Ιωαννίνων: Τριτοκοσμικές συνθήκες – Μαθήματα σε 5 βαθμούς Κελσίου

Κοινοποίηση

Η θέρμανση ανοίγει μόνο το πρωί για δύο ώρες – “Πολικό ψύχος” στα απογευματινά μαθήματα

Με ανακοίνωσή της η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη, γνωστοποιεί τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες.

Συγκεκριμένα, η θέρμανση ανοίγει μόνο το πρωί για δύο ώρες, με αποτέλεσμα τα απογευματινά μαθήματα να γίνονται μέσα στο κρύο, με τους φοιτητές να αποχωρούν και από το μάθημα λόγω του ψύχους.

Επιπλέον, κατηγορεί το Πανεπιστήμιο ότι «λαμβάνει χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι πριν από μερικά χρόνια έπαιρνε 14 εκατ», και δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.φοιτητες

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ενώ βρισκόμαστε στα μέσα Δεκεμβρίου, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οι φοιτητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες! Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, στο τμήμα δεν υπάρχει πετρελαϊκή θέρμανση, αφού τα σώματα ανάβουν για δύο μόνο ώρες στις 8-10 το πρωί. Πρόκειται για κοροϊδία, αφού δεν επαρκούν για να ζεστάνουν το κτήριο ούτε για μισή ώρα. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχουν ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα, όπως σε άλλες σχολές. Σαν αποτέλεσμα, το κτήριο είναι παγωμένο ολόκληρη την ημέρα και μας αφήνουν να κάνουμε μάθημα μέσα στο κρύο και την υγρασία, ενώ αναγκαζόμαστε να φοράμε μέσα στις αίθουσες μπουφάν, κασκόλ, ενώ πολλοί φτάνουμε μέχρι το σημείο να αποχωρήσουμε από τα μαθήματα λόγω του ψύχους. Ειδικά στα απογευματινά μαθήματα, η θερμοκρασία εντός των αιθουσών φτάνει μέχρι και τους 10 βαθμούς Κελσίου!

Η διοίκηση του πανεπιστημίου, ενώ έχει πραγματοποιηθεί αίτημα για την εγκατάσταση επιπλέον θερμαντικών σωμάτων (ηλεκτρικών) στην σχολή αλλά και να ανάψει περισσότερες ώρες την θέρμανση, δεν έχει κάνει το παραμικρό για να υλοποιήσει τα αιτήματα αυτά. Μάλλον θα είναι πολύ απασχολημένη με το να πετάει φοιτητές εκτός πανεπιστημίου, θεσπίζοντας ενοίκια-χαράτσια σε εστίες, και επιβάλλοντας δίδακτρα στα μεταπτυχιακά μας. Το νεοφιλελεύθερο Συμβούλιο Διοίκησης λειτουργεί σαν εκτελεστικό γραφείο του Μητσοτάκη μέσα στο πανεπιστήμιο και εξασφαλίζει την εφαρμογή των πιο εκτρωματικών νόμων και διαταγμάτων της κυβέρνησης. Είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν μέχρι τέλους τις εγκληματικές πολιτικές που έχουν φέρει (και) την σχολή μας υπό διάλυση.

Η άθλια κατάσταση που έχει επέλθει στο τμήμα δεν αποτυπώνει τίποτα λιγότερο από τις καταστροφικές συνέπειες των αντιεκπαιδευτικών νόμων της Κεραμέως που εφαρμόζονται στα πανεπιστήμια. Η έλλειψη θέρμανσης, τα ετοιμόρροπα κτίρια και η έλλειψη καθηγητών είναι απότοκα της τραγικής υποχρηματοδότησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια.  Ενδεικτικά, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων λαμβάνει χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι πριν από μερικά χρόνια έπαιρνε 14 εκατ.! Η υποβάθμιση των δημόσιων και δωρεάν πανεπιστημίων είναι ένας κεντρικός στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μόνο έτσι μπορούν να στρώσουν τον δρόμο ώστε να γενικεύσουν την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και να προωθήσουν την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, προετοιμάζοντας την κατάργηση του άρθρου 16.  Θέλουν να δημιουργήσουν μια αγορά της εκπαίδευσης, όπου η γνώση γίνεται ακριβό εμπόρευμα, ενώ οι φοιτητές μετατρέπονται σε «πελάτες», που θα αναγκάζονται να χώνουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Ως εδώ!  Δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν τις ζωές μας! Κόντρα στην λογική των «εύκολων λύσεων» οι φοιτητές πρέπει να οργανώσουμε έναν αγώνα διαρκείας. Μέσα από συνελεύσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας για να ρίξουμε τα μνημονιακά κατακάθια που καταστρέφουν την δημόσια εκπαίδευση και το μέλλον μας.

•              ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

•              ΓΕΝΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

•              ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ-ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

•              ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

www.http://alfavita.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Tα Ιωάννινα ως κόμβος ψηφιακής οικονομίας και καινοτομίας

diktio diktio

35χρονη δια της απασχόλησης πήρε 1100 ευρώ από ηλικιωμένο

diktio diktio

Συμφωνία συμβολαιογράφων με την κυβέρνηση για την ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτων

diktio diktio

Είχε αγοράσει πλαστή άδεια οδήγησης!

diktio diktio

Ιωάννινα: Τηλεφωνική απάτη με λεία 10.000 ευρώ

diktio diktio

Μ. Τζούφη: Άμεση ανάγκη να λειτουργήσει ΜΕΘ Παίδων στα Ιωάννινα

diktio diktio