www.tvioannina.gr
875 6ae0e20f D053 415c A164 2d3514bf1cdd
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΥΓΕΙΑ

«Φύλλο και φτερό» τα οικονομικά των νοσοκομείων από το υπουργείο Υγείας: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου προϋπολογισμών – Ποιοι οι στόχοι

Κοινοποίηση

Φύλλο και φτερό επιδιώκει να κάνει τα οικονομικά των νοσοκομείων το υπουργείο Υγείας, καθώς συστήνει ομάδα ελέγχου που θα περνάει από κόσκινο όλους τους προϋπολογισμούς τόσο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων όσο και των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Υγείας, τα μέλη της Ομάδας Εργασίας θα είναι από τρία έως 20, θα ορίζονται με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ενώ θα συμμετέχουν και ειδικοί επιστήμονες και στελέχη του τομέα της Υγείας ανάλογα την περίπτωση.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να ελεγχθούν οι προϋπολογισμοί και να γίνεται καλύτερη κατανομή των κονδυλίων, καθώς κάθε χρόνο απαιτούνται πρόσθετες πιστώσεις αφού οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων δεν καταφέρνουν να κατανείμουν σωστά τα κονδύλια.

Μάλιστα όπως τονίζουν πηγές του ethnos.gr, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εδώ και καιρό ήθελε να θέσει υπό αυστηρή εποπτεία τα οικονομικά των νοσοκομείων και των ΥΠΕ, ώστε οι προϋπολογισμοί να κατανέμονται με βάση τις πραγματικές ανάγκες και να μην απαιτείται κάθε φορά στο τέλος του χρόνου η καταβολή επιπρόσθετων κονδυλίων για τη λειτουργία τους

Οι ίδιες πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια για φορείς που ελέγχουν τον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων και την ποιότητά τους για αυτό και δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις Οργανισμών.

Η απόφαση Χρυσοχοΐδη προβλέπει ότι έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η «εξέταση των θεμάτων οικονομικής φύσεως των Νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών (Υ.Πε.) και η σύνταξη σχετικών προτάσεων / εκθέσεων».

Ειδικότερα, η Ομάδα Εργασίας εξετάζει τα εξής ζητήματα:
α) την κατανομή του υπολοίπου πιστώσεων λοιπών εξόδων του προϋπολογισμού τρέχοντος έτους των Νοσοκομείων, καθώς και οποιασδήποτε αύξησης πιστώσεων προέλθει από το Υπουργείο Οικονομικών για το τρέχον έτος, με βάση λειτουργικούς, οικονομικούς και ποιοτικούς δείκτες,

β) την υποβολή πρότασης κατανομής προϋπολογισμού του Οικονομικού Έτους 2024 των Νοσοκομείων και των Υ.Πε.

Για την επίτευξη του έργου της, η Ομάδα Εργασίας δύναται να αιτείται την υποβολή αναφορών, στοιχείων και εκθέσεων από όλες τις Διευθύνσεις και τα Τμήματα του Υπουργείου Υγείας ή και από άλλους Φορείς, όπου απαιτείται, είτε ηλεκτρονικά είτε εγγράφως.

Έδρα της Ομάδας Εργασίας ορίζεται το Υπουργείο Υγείας.

Η Ομάδα Εργασίας θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, με φυσική παρουσία στο Υπουργείο ή και μέσω τηλεδιασκέψεων.

«Στις συνεδριάσεις της Ομάδας Εργασίας δύναται να καλούνται στελέχη του Υπουργείου Υγείας, των Εποπτευόμενων Φορέων του, άλλων Φορέων, καθώς και επιστήμονες ή εμπειρογνώμονες που κρίνεται αναγκαίο λόγω συνάφειας με το έργο της Ομάδας Εργασίας να συμμετέχουν, προκειμένου να παρέχουν υποστήριξη σε εξειδικευμένα ζητήματα που τυχόν προκύπτουν».

Στα μέλη της Ομάδας Εργασίας δεν καταβάλλεται αμοιβή ή αποζημίωση.

Η θητεία της Ομάδας Εργασίας άρχεται από την έκδοση της απόφασης συγκρότησής της και λήγει με την ολοκλήρωση του έργου της, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 20-02-2024

diktio diktio

Όχι από το Δήμο Μετσόβου στην κατάργηση του Νηπιαγωγείου Βοτονοσίου

diktio diktio

Αύξηση στην κατανάλωση πετρελαιοειδών κατά 5,7% το 2022

diktio diktio

Ιωάννινα: Σορός άνδρα που αγνοούνταν ανασύρθηκε στα βόρεια Τζουμέρκα

diktio diktio

Επιταγή ακρίβειας: Τα ποσά και οι δικαιούχοι

diktio diktio

Ιωάννινα: Περιοδεία του ΚΚΕ σε Πλατανούσα και Κατσανοχώρια

diktio diktio