www.tvioannina.gr
αρχείο λήψης 2023 12 15t150116.237
ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ήπειρος: 316 εκατ. από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Κοινοποίηση

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στήριξε 46.623 δικαιούχους με Δημόσια Δαπάνη ύψους 316 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Μέσω του προγράμματος LEADER και του Μέτρου 19, η Αναπτυξιακή Ηπείρου και η Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου – Αμβρακικού, επένδυσαν στην Περιφέρεια Ηπείρου κονδύλια άνω των 17,5 εκατ. ευρώ.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσίασε τις προτεραιότητες η υλοποίηση των οποίων είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρξει μετατόπιση του αγροδιατροφικού μοντέλου της χώρας μας, από τις επιδοτήσεις στην παραγωγή και στην αγορά.

Αναφερόμενος στις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΥπΑΑΤ προς την κατεύθυνση αυτή, επισήμανε ότι σχεδιάσθηκαν και υλοποιούνται τα μεγαλύτερα προγράμματα που έχουν χρηματοδοτηθεί ποτέ από πόρους της Ε.Ε., σε μέτρα πολιτικής που στοχεύουν:

– Στη στήριξη της ηλικιακής αναδιάρθρωσης του πρωτογενή μας τομέα και στην ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας στις αγροτικές μας περιοχές μέσα από το πρόγραμμα των νέων γεωργών με πόρους άνω των 600 εκ. €,. Υπενθύμισε μάλιστα την ένταξη 2.200 επιλαχόντων στο πρόγραμμα, με επί πλέον 81 εκατ. ευρώ. και τόνισε ότι το πρόγραμμα για Νέους Αγρότες θα επαναπροκηρυχθεί εντός του 2024.

ΠΗΓΗ: https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/ioanina/316-ekat-apo-to-programma-agrotikis-anaptyksis-stin-ipeiro/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σε ποια σημεία γίνονται δωρεάν rapid test την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

diktio diktio

Ρόμα: Θύμα ληστείας ο Σμόλινγκ, μπήκαν στο σπίτι του

diktio diktio

Συνελήφθη με χασίς έτοιμο προς… διακίνηση!

diktio diktio

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για επιστολική ψήφο

diktio diktio

Το 9ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας αύριο στα Ιωάννινα

diktio diktio

Παγκόσμια αύξηση της ανεργίας το 2024 σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας

diktio diktio